Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlLinks
Links naar leuk en mooi. Wij stellen ze even aan u voor. In de linkerkolom broodje-aap gerelateerde links. Rechts persoonlijke voorkeuren.

Anekdotes.net
Anekdotes zijn nauw verwant met broodje aap-verhalen. Bij Anekdotes.net vind je tientallen anekdotes over beroemdheden uit heden en verleden.

AFU Urban Legends Archive
Hier kun je van iedere broodje aap nagaan of een verhaal klopt of niet. De site wordt beheerd door de 'regulars' van de nieuwsgroep alt.folklore.urban. Zeer uitgebreid en volledig. Engelstalig.

Wereld Volksverhalen Almanak
Stichting Beleven heeft op haar website een uitgebreide Wereld Volksverhalen Almanak met sprookjes, sagen, legenden en andere mooie verhalen uit de hele wereld. De site is een bezoekje meer dan waard.

Nederlandse Volksverhalenbank
De Nederlandse Volksverhalenbank telt ruim 30.000 verhalen. Je vindt er historische en hedendaagse sprookjes, sagen, legenden, moppen, raadsels en Broodje Aap-verhalen.

Verhalen.pagina.nl
Startpagina-dochter met tal van links naar verhalen-sites.

Snopes
Hier vond je honderden 'urban legends'. De nadruk bij de verhalen ligt vooral bij de herkomst van de betreffende legende. Engelstalig en zeer (patriottisch) Amerikaans.

Het rijk der fabelen
Internet-journalist Fransisco van Jole schreef voor de Volkskrant een tijdlang over broodje aap verhalen die op het Internet de ronde doen. Deze artikelen zijn online te lezen op meneer Joles website. Nederlandstalig.

AFU's most posted legends
De meest geposte legendes in de nieuwsgroep alt.folklore.urban (AFU).

Nutteloze verhalen
Dertig onbekendere en klassieke broodje aap verhalen. Vlaamstalig.

Don't spread that hoax
Uitgebreid overzicht van zogeheten e-mail hoaxes.

Vertellen.nl
De kunst van het verhalen vertellen.

Webliefde.nl
Naast Broodjeaap.nl is er nu ook Webliefde.nl.
Vriendschap, seksdate, mailcontact of relatie: Internet wordt steeds vaker gebruikt om contact te zoeken met anderen. Toch valt het vaak niet mee om tussen de bomen het bos te vinden. Webliefde.nl biedt uitkomst.
Narrativium
Broodjeaap.nl is onderdeel van internetbedrijf Narrativium.

Wist u dat?
Interessante wetenschappelijke feiten nutteloze informatie die leuk is om te lezen.

Daaromevolutie.net
Alle wetenschappelijke feiten over de evolutie op een rijtje. Prachtsite.

Cobusnet
Weblogs heb je in soorten en maten. Eentje die altijd actueel, bij de tijd en to the point is, is Cobusnet. Nieuws, links, tips, chat en leuke foto's: je vindt het er allemaal.

Moby Dick
Het opmerkelijke, en waar gebeurde verhaal over Moby Dick. Een witte walvis die in 1966 de Rijn opzwom, precies tot aan de Bondsdag in Bonn. Nadat daar het hele regeringsapparaat stil kwam te liggen, draaide de walvis weer om en zwom weer terug naar zee.

Loesje
De website van mijn ex. Raar meisje. Plakt de hele wereld vol met affiches. Nederlandstalig.

Neutraal Moresnet
Een voorbeeld van een mooie homepage.De onderbelichte geschiedenis van het mini-landje Neutraal Moresnet, dat samen met Nederland, Belgie en Duitsland bij Vaals het vierlandenpunt vormde.

Cijfers liegen niet
Er zijn drie soorten leugens: Leugens, verdomde leugens en statistieken. Deze site vormt van die stelling het bewijs.

Fonzarelli
Fonzarelli. Spreek de naam uit alsof je Mart Smeets bent en klik er naar toe. Fonzarelli is een prachtige Vlamse portal met tientallen links naar leuke en handige en prettige websites.

Haarlem en omgeving
Het weblog van mijn vader over, je raadt het al: Haarlem en omgeving.© Copyright Broodjeaap.nl