Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlWelkom bij de aids-club
Boekarest - De politie in de stad Clujin in Roemenie heeft de veiligheidsmaatregelen op openbare plaatsen en bij disco's opgevoerd naar aanleiding van geruchten dat tieners door onbekenden zijn geprikt met naalden die waren besmet met hiv, het virus dat aids veroorzaakt.

Lokale kranten meldden twee weken geleden dat jonge mensen waren gestoken of bedreigd door personene die zeiden hiv-besmette naalden te hebben gebruikt.

Het weekblad Clujeanul meldde dat de aanvallers het speciaal voorzien hadden op jonge vrouwen. Het blad citeerde een vriendin van een slachtoffer, dat had gezegd dat zij bij het betreden van een disco was gestoken.

"Nadat zij een prik had gevoeld, fluisterde een jongen in haar oor; nu ben je een van ons."

Waar of niet waar?
Dit verhaal stond in de Drentse Courant. Een andere variant gaat alsvolgt:
Een meisje was op vakantie geweest naar Spanje en had daar een leuke jongen leren kennen. Het was blijkbaar echte liefde, ze konden niet zonder elkaar. Natuurlijk gingen ze met elkaar naar bed.

Op het einde van de vakantie gaf hij haar een cadeau mee en drukte haar op het hart pas open te maken als ze thuis was, dan zou ze een mooie herinnering aan hem hebben. Toen ze thuis kwam en het hoopvol opende, zag ze een dood kuikentje in het doosje liggen en een kaartje met de tekst: Welcome to the world of aids.

Wij hebben altijd geroepen dat dergelijke verhalen niet waar waren omdat er nog nooit een goed gedocumenteerd voorbeeld was waaruit bleek dat dit soort praktijken voorkomen. Tot 30 mei 2007:

Homo's met hiv besmet op Groningse seksfeesten
GRONINGEN - Een onbekend aantal homoseksuele mannen is tijdens seksfeesten in Groningen gedrogeerd, misbruikt en geinjecteerd met hiv-besmet bloed. Begin mei zijn vier verdachten gearresteerd. Twee hebben een bekentenis afgelegd. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Vijf slachtoffers (homoseksuele mannen tussen de 25 en 50 jaar oud) hebben zich inmiddels bij de politie gemeld, vier hebben aangifte gedaan. De slachtoffers spraken via chatboxen af op de seksfeesten. Daar werden ze gedrogeerd met de drug GHB, soms in combinatie met xtc, waarna ze met een injectiespuit besmet bloed kregen ingespoten. Het is niet bekend hoeveel slachtoffers daadwerkelijk besmet zijn geraakt met het hiv-virus.

De verdachten, allen besmet met hiv, zijn twee 48-jarige mannen uit de gemeente Slochteren en twee mannen (33 en 34 jaar) uit Groningen. De 34-jarige man werd samen met een 37-jarige vrouw aangehouden op verdenking van handel in soft- en harddrugs. De vrouw is later weer vrijgelaten.

De politie zegt dat de verdachten tot hun daden zijn gekomen, omdat het hun een kick gaf en omdat ze onbeschermde seks 'puur' vinden. De verdachten hebben verklaard dat ze ook elkaar met hun besmette bloed injecteerden. De seksfeesten vonden plaats in woningen van verdachten en slachtoffers.

De eerste meldingen over de praktijken tijdens Groningse seksfeesten kwamen in juni 2006 bij de politie binnen. In februari dit jaar deed een eerste slachtoffer aangifte. Politie en justitie denken dat ze met de vier aanhoudingen alle vermoedelijke daders hebben ingerekend. Wel vermoedt de politie dat er meer slachtoffers zijn en zij roept hen op zich te melden.

Ook de GGD Groningen is naarstig op zoek naar mogelijke andere slachtoffers. De gezondheidsdienst waarschuwde vorig jaar al bezoekers van homofeesten op privéadressen in Groningen. Aanleiding was toen een opvallende stijging van het aantal hiv-besmettingen in de stad.

Gaykrant-hoofdredacteur Henk Krol noemt de zaak "schandelijk, walgelijk en verschrikkelijk". "Dit heeft niets met seksfeesten of homoseksualiteit te maken. Die mensen zijn gedrogeerd, dus dit zijn pure verkrachtingen." Krol kreeg vorig jaar zomer al signalen over de feesten. Daarop zijn in de Gaykrant en op de website waarschuwingen geplaatst. Bewust besmetten is volgens de hoofdredacteur niets nieuws.

De drug GHB (gamma-hydroxy-butyraat) heeft als bijnaam rapedrug (verkrachtingsdrug), omdat het in het uitgaansleven bij personen in hun drankje wordt gedaan zodat zij versuft raken. De effecten van GHB lijken sterk op die van alcohol. De drug zorgt dat remmingen wegvallen en gebruikers raken er seksueel opgewonden van.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) heeft laten weten dat de vier aangehouden mannen verdacht worden van zware mishandeling met voorbedachten rade. De maximale straf die kan worden opgelegd is zestien jaar celstraf. "De levensverwachting van de slachtoffers is rekbaar met medicatie en daardoor kan er geen doodslag of moord ten laste worden gelegd."

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl