Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlBert is evil
Op Internet is het al jarenlang een 'running gag'. Bert is evil (Bert is slecht). Via fotomontages duikt de populaire pop uit Sesamstraat al jaren op in gezelschap van notoire figuren als Adolf Hitler, Saddam Hussein en andere slechterikken.

Na de aanslagen van 11 september 2001 bleek opeens dat Bert werkelijk slecht is. Duizenden moslims die in Bangladesh meeliepen in een pro-Bin Laden demonstratie, droegen posters waarop Bert innig omarmd te zien was met Osama Bin Laden.

Waar of niet waar?
Waar gebeurd. Een foto van de demonstratie in Bangladesh, verspreid door het persbureau Reuters, werd geplaatst in de Twentse krant Tubantia. De redactie werd vervolgens overspoeld door reacties van boze lezers. Die ontdekten in een hoekje van de foto de afbeelding van Bert uit Sesamstraat en beschuldigden de redactie ervan met de foto geknoeid te hebben.

Bij Tubantia wist men echter van niets. De redactie ging op onderzoek uit en achterhaalde wat er gebeurd was: De drukkerij Aza Products uit Dhaka in Bangladesh ontving de order een poster te maken met daarop Bin Laden voor een pro-Laden-demonstratie.

"We hebben een foto van het internet gehaald en er verder niet naar gekeken totdat jullie belden", verklaarde Mostafa Kamal tegenover het persbureau Associated Press. Hierbij dient te worden aangetekend dat Bert, laat staan Sesamstraat, voor mensen in Bangladesh een grote onbekende is.

De bron van de foto is hoogstwaarschijnlijk Nederlands. Ene J-roen had op zijn website een uitgebreide beschrijving staan hoe hij de beruchte foto heeft gemaakt. Veel 'Bert is evil'-websites hebben hun site inmiddels van het net afgehaald omdat de grap door de realiteit achterhaald is.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl