Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlBonsai kittens

Bonsai! In New York woont een man die 'bonsai katjes' verkoopt. Lijkt leuk, niet?
Alles behalve!!! De man propt kleine katjes in glazen flessen, stopt een sonde in hun anus, die door een opening in de fles loopt zodat de katjes zich kunnen kwijten van urine en faeces. Om de katten de vorm van de fles te doen aannemen, worden ze gevoed met chemicalien om hun beenderen vervormbaar te maken.

De katjes blijven in de fles zitten zolang ze de marteling uithouden. Ze kunnen zich niet bewegen, niet lopen, zich niet wassen. Deze gruwelijkheden zijn mode aan het worden in New York, China, Indonesie, Nieuw Zeeland. Meer informatie vind je op de site: Bonsaikitten.com.

Er bestaat een petitie om naar dierenbescherming te sturen in de Verenigde Staten en Mexico, om te vermijden dat dit misbruik ongehinderd voortduurt en getolereerd wordt.

Waar of niet waar?
Bonsai poesjes bestaan niet. De website over de bonsaikittens is een grap van een aantal studenten uit de VS. Met de website willen ze "de goedgelovigheid van mensen aan de kaak stellen, hypocriete mensen straffen en de mensen amuseren die de grap doorzien".

Er zijn veel mensen die de grap inderdaad niet meekrijgen. Op het Internet circuleren verschillende petities die roepen om maatregelen en divcerse dierenorganisaties zijn in touw om de site het zwijgen op te leggen.

Zelfs de Amerikaanse FBI liet zich in de luren leggen en stelde een onderzoek in naar de site. Ze moesten al snel concluderen dat ook zij zich hadden laten beetnemen.

De provider heeft de site na een stortvloed van klachten van verontruste internetters enige tijd geleden afgesloten. Pas nadat de studenten verklaarden dat het niet meer was dan een grap, verscheen de site weer in de lucht.

Voor hen die nog steeds denken dat bonsaikittens werkelijk bestaan een aantal links naar (betrouwbare) websites die de boel onderzocht hebben:

http://www.wired.com/
http://cats.about.com/
http://www.snopes2.com/
http://www.salon.com/

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl