Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlDossier Da Vinci Code
Er zijn weinig romans die zoveel stof hebben doen opwaaien als de bestseller de 'Da Vinci Code' van de Amerikaanse auteur Dan Brown.

Veel mensen die de Da Vinci Code gelezen hebben, vragen zich af wat er nu eigenlijk waar is van de opmerkelijke en mysterieuze zaken die in het boek als waarheid naar voren komen. Op onderstaande pagina's wordt per onderwerp geprobeerd de feiten en de fictie uit de Da Vinci Code van elkaar te scheiden. Want lang niet alles wat in het boek staat, is waar.

* * Update your bookmarks: Alles over de Da Vinci Code vind je nu op da-vinci-code.nl * *


Dan Brown over feit en fictie
Hij heeft zich een tijd op de vlakte gehouden, maar auteur Dan Brown heeft zich nu zelf uitgelaten over het waarheidsgehalte van de Da Vinci Code.

"Maria Magdalena zit naast Jezus"
In de Da Vinci Code is veel aandacht voor het meesterwerk 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci. Wie zit er naast Jezus? Johannes of Maria Magdalena?

"Maria Magdalena is de echtgenote van Jezus"
In de bijbel lees je er niets over, maar in de Da Vinci Code wordt beweerd dat Jezus getrouwd was en kinderen had. Was Jezus getrouwd met Maria Magdalena? En hebben de eerste kerkleiders de rol van Maria Magdalena verdonkeremaand?

Wat doet dat mes daar???
Er is geen twijfel over dat er op 'Het laatste avondmaal' van Leonardo da Vinci een mes is te zien. Het mes lijkt te zweven. Maar is dat ook zo?

Is de Mona Lisa een zelfportret?
Is de Mona Lisa eigenlijk een zelfportret van Leonardo da Vinci? En verwijst de naam 'Mona lisa' naar twee Egyptische goden?

"Leonardo was homo"
In de Da Vinci Code staat dat Leonardo da Vinci een flamboyante homo was. Is dat zo?

Da Vinci Code en de bijbel
Veel christenen zijn het oneens met de visie van Dan Brown. Maar hebben zij eigenlijk wel recht van spreken?

De kerk en de vrouw
Werden er vijf miljoen heksen verbrand zoals Dan Brown beweert? En was Maria Magdalena een hoer zoals de kerk zegt?

Meepraten over de Da Vinci Code
Feedback is meer dan welkom! Heb je nog een vraag over de Da Vinci Code? Heb je je eigen mening over de stellingen en theorieen in het boek? Praat mee over de Da Vinci Code op het Forum.


  Liefde op internet
Vriendschap, seksdate, mailcontact of relatie: internet wordt steeds vaker gebruikt om contact te zoeken met anderen. Toch valt het vaak niet mee om tussen de bomen het bos te vinden. Webliefde.nl biedt uitkomst.
De Da Vinci Code film
Na het boek, nu de film. Op het filmfestival in Cannes ging de film op 17 mei 2006 in premiere. De recensies zijn niet juichend, maar met hoofdrollen voor Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno en Sir Ian Mc Kellen lijkt de film toch een blockbuster te worden.

Anekdotes over de Da Vinci Code
Leonardo da Vinci, Dan Brown, de Mona Lisa: een aantal anekdotes over mensen en onderwerpen die met de Da Vinci Code te maken hebben.

De Orde der Tempeliers
In de Da Vinci Code wordt vanalles beweerd over de tempeliers. Hadden de tempeliers iets te maken met de Priorij van Sion? Vonden ze een schat? Werden ze uitgeroeid?

Wat is de heilige graal?
Is de heilige graal de beker waaruit Jezus dronk tijdens het laatste avondmaal, of vertegenwoordigt de heilige graal de bloedlijn van Jezus?

Bestaat de priorij van Sion echt?
In de Da Vinci Code speelt de Priorij van Sion een belangrijke rol. Wat is er bekend over dit geheime genootschap?

Wat ligt er in de 'Rosslyn chapel'?
De zoektocht in de Da Vinci Code eindigt bij Rosslyn Chapel in Schotland. Is er in deze kerk werkelijk iets belangrijks te vinden?

Namen met een boodschap
Schrijver Dan Brown heeft nogal wat taalgrapjes verstopt in zijn roman. Veel hoofdpersonen blijken een naam met een verborgen boodschap te bevatten.                              © Copyright Broodjeaap.nl