Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlDe verbrande snorkelaar
Na een grote bosbrand waarbij duizenden hectares bos verloren waren gegaan, vonden brandweerlieden midden in het bos de verbrande overblijfselen van een man in volledige duikuitrusting. De brandweermannen waren verbijsterd, aangezien het dichtstbijzijnde water meer dan 30 kilometer verderop lag.

Onderzoekers konden er in eerste instantie niet achter komen hoe de man daar verzeild was geraakt, tot ze uiteindelijk ontdekten wat er gebeurd moest zijn.

Bij het bestrijden van de bosbrand, had men gebruik gemaakt van een blusvliegtuig. Dit vliegtuig haalde zijn water uit een meer dat 30 kilometer verderop lag. De snorkelaar was tragischerwijs door het blusvliegtuig opgeslokt en, samen met duizenden liters water, boven de bosbrand uitgeworpen.

Waar of niet waar?
Niet waar. De Amerikaanse brandweer heeft zelfs een website geopend om het verhaal te ontkrachten. Het verhaal duikt regelmatig op. Het wordt vermeld in de roman 'De Elementen' van Harry Mulisch en komt ook voor in de film "Magnolia".

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl