Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlFilmfeitjes

Toegegeven. Een broodje aap verhaal is het niet. Maar de filmfeitjes die hieronder staan, zijn leuk om te weten.

 • Het gezicht van ET is gemodelleerd naar dat van Albert Einstein.

 • In A Fish Called Wanda heet het personage dat door John Cleese gespeeld wordt Archie Leach. Archie Leach was de echte naam van acteur Gary Grant.

 • Cary Grant zegt zelf in de film 'His Girl Friday': "Listen. The last man who said that to me was Archie Leach, just a week before he cut his throat."

 • In de film Hot Shots! Part Deux zit een verwijzing naar de film Apocolypse Now, wanneer hoofdpersoon Charlie Sheen een rivier opvaart. Op een passerende kannoneerboot staat Martin Sheen: hoofdpersoon in Apocalypse Now en (in het echt) vader van Charlie Sheen. "Loved you on Wallstreet." roepen ze allebei naar elkaar. Wallstreet is een film waar zij beiden inspeelden. Ook nog in de rol van vader en zoon.

 • In de film The Cable Guy zit een scene waarin hoofdrolspeler Jim Carrey basketbal speelt. Aangezien Carrey amper met een bal kon dribbelen, laat staan de basket raken, werd besloten om Jim Carrey te laten dribbelen zonder bal. Die werd er later met de computer ingemonteerd.

 • Voor de Fim Conan the Barbarian moest Arnold Schwarzenegger stoppen met bodybuilding. Zijn armspieren zaten in de weg waardoor hij geen zwaard boven zijn hoofd kon houden.

 • De James Bond film Dr. No werd in Japan vertaald als "We hebben geen dokter nodig." De fout werd nog net voor het uitbrengen van de film rechtgezet.

 • Actrice Sandra Bullock heeft haar tepels met stage-tape afgeplakt tijdens de opnamen van een liefdes-scene voor de film Fire on the Amazon. Bullock was bang dat haar borsten ondanks (schriftelijke) afspraken anders toch in beeld gebracht zouden worden.

 • In de film Rainman vertelt Raymond (Dustin Hoffman) dat hij alleen met een vliegtuig van Quantas wil vliegen omdat die nog nooit zijn neergestort. Die scene is door alle luchtvaartmaatschappijen geschrapt uit de video die in vliegtuigen vertoond wordt. Alle maatschappijen? Nee. Quantas vertoont de scene wel.

 • Tijdens een actiescene in een van de Indiana Jones films lukte het Harrison Ford niet om zijn hoed op te houden. Lijm en plakband hielpen niet, waarop Ford besloot de hoed aan zijn hoofd vast te nieten. Dat hielp wel.

 • Twee maanden voordat de opnamen van One Flew Over the Cuckoo's Nest begonnen, verdween hoofdrolspeler Jack Nicholson. Twee maanden lang bleef hij kwijt. Op de eerste dag van de opnamen vond de film-crew hem terug toen zij aankwamen bij de psychiatrische inrichting waar de film gedraaid zou worden. Nicholson had zich daar twee maanden eerder als patient aangemeld.

  Waar of niet waar?
  Vrijwel alle feitjes komen uit The Internet Movie Database en zijn, naar verluidt, allemaal waar.

  < < < Terug < < <  © Copyright Broodjeaap.nl