Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nl



Tuinkabouter op reis
Een echtpaar uit Delft heeft een leuk voortuintje met daarin een vijvertje, een molentje en een kabouter die toezicht houdt op alles.

Op een goede morgen opent de vrouw de gordijnen en tot haar grote verbazing is de kabouter verdwenen. De vrouw allarmeert haar man die stomverbaasd naar buiten loopt naar de plaats van het misdrijf. Even later komt de man weer binnen met een briefje.

"Beste mensen, het is al weer zo lang geleden dat ik er weer eens uit ben geweest, ik was er echt aan toe. Tot over onbepaalde tijd.

Met vriendelijke groet,
Paulus de Boskabouter"

In de maanden na de verdwijning ontvangt het echtpaar regelmatig foto's met afbeeldingen waar de kabouter te zien is bij onder meer de Chinese Muur, het Statue of Liberty en andere bezienswaardigheden. Meestal staan er schaars geklede vrouwen om de kabouter heen. Bij de foto's zit altijd een kort berichtje waarin de kabouter vertelt dat het goed met hem gaat en dat hij voorlopig nog niet naar huis komt.

Exact een jaar na de verdwijning ziet de vrouw 's ochtends na het openen van de gordijnen de kabouter weer op zijn oude vertrouwde plekje naast de molen en de vijver staan. Weer is er een briefje: Hai, ik ben er weer. Ik heb een leuke tijd gehad maar kreeg toch een beetje heimwee.

Waar of niet waar?
Het grootste gedeelte van dit verhaal is waar. Dit verhaal komt van mariniers van het KIM in Den Helder, die de kabouter een halfjaar lang hebben meegenomen aan boord. Niet op wereldreis maar voor een trip door het Caraibisch gebied aan boord van het marineschip HR. MS Bloys van Treslong.

De kabouter werd benoemd tot matroos BDTKB (matroos Bijzondere Diensten Tuin KaBouter). Verantwoordelijk voor deze actie was bemanningslid Ron van Loenhout.

Overigens haalde de HR. MS Bloys van TReslong in april 2000 ook weer de voorpagina met een stunt toen een aantal vrouwelijke bemanningsleden een nieuwe dimensie gaven aan het begrip "adelborst".

Dat zelfs een waar gebeurd, Nederlands broodje aap-verhaal als mythe de wereld kan veroveren, blijkt uit de Franse film 'Amelie'. Daar komt het verhaal ook in voor.

< < < Terug < < <



© Copyright Broodjeaap.nl