Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlBroodje Aap Kwis 12 - Antwoorden


1. Het Amerikaanse woord voor 'Yankee' komt uit het Nederlands: Jan-Kees.

Waar. Jan Kees of Jan Kaas was de denigrerende bernaming die de Engelse immigranten in de 17e en 18e eeuw hadden voor de Nederlanders in Nieuw Amsterdam. De term Yankees werd later gebruikt om alle inwoners van het Noorden van de VS aan te duiden. Nieuw Amsterdam heette toen al een tijdje New York.


2. Door anti-overspelspray in de onderbroek van hun geliefde te spuiten, kunnen Japanse vrouwen ontdekken of hun man vreemdgaat.

Waar. Een stof die de aanwezigheid van sperma aantoont wordt al tientallen jaren ebruikt door de politie. Met name bij zedendelicten komt deze stof goed van pas. De Japanner Takeshi Makino bedacht dat er wel een markt zou zijn voor anti-overspelspray en bracht het product op de markt.


3. Ben je bang om ontvoerd te worden door buitenaardse wezens? Geen paniek. In Engeland kun je je daartegen verzekeren.

Waar. Er zijn inmiddels diverse 'verzekeringsmaatschappijen' waar je je kunt verzekeren tegen een ontvoering door aliens. Het Engelse Goodfellows gaat daarbij het verst. Hier kun je je bijvoorbeeld ook verzekeren tegen het baren van de nieuwe messias.

Het bedrijf kreeg er in een klap duizenden belangstellenden bij die een verzekering a 50 pond per jaar afsloten toen bekend werd dat het bedrijf bijna een miljoen dollar had uitgekeerd aan iemand die "een klauw van een alien" kon overhandigen als bewijs van zijn ontvoering.


4. Vanwege al haar kunstschatten heeft het Vaticaan de grootste verzameling porno ter wereld.

Niet waar. De kunstverzameling van het Vaticaan is enorm en tussen deze kunstwerken zitten ook de nodige erotische of zelfs expliciet seksuele kunstuitingen. De gemiddelde sekswinkel heeft een grotere verzameling in eeh.... soorten en maten.


5. Een deadline is eigenlijk een lijn die vroeger in gevangenissen liep. De lijn was een meter van de gevangenismuur getrokken. Wanneer je de deadline overschreed, werd je doodgeschoten.

Waar. Er wordt alleen nog gekibbeld over de vraag wie die deadline heeft uitgevonden. De Engelsen claimen dat zij in diverse gevangenissen aan het begin van de negentiende eeuw al deadlines hadden. De Amerikanen beweren dat dat onzin is omdat de Engelse gevangenissen al hoge muren hadden.

De Amerikanen gebruikten een 'deadline' in gevangeniskampen in de Amerikaanse burgeroorlog. De hekwerken in deze noodgevangenissen, waarvan je er hier rechts eentje ziet, waren niet zo stevig, en er waren nogal wat uitbraken van gevangenen die de benen namen. De deadline bracht uitkomst.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl