Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlBroodje Aap Kwis II - antwoorden

1. Groene M & M's zijn een seksueel stimuleringsmiddel.

Het gerucht over de opwekkende eigenschappen van de groene chocolaatjes leeft vooral in de VS. De fabrikant ontvangt daar naar eigen zeggen regelmatig verzoeken van klanten voor pakjes met uitsluitend groene M & M's. Volgens Mars, eigenaar van M & M's is het verhaal niet waar.


2. De lekkerste koffie ter wereld is volgens kenners 'Kopi Luak'. De bonen voor deze koffie worden verzameld uit de ontlasting van een bepaald type wilde kat die op Sumatra voorkomt. Deze 'Luak-kat' eet koffiebessen. De onverteerde koffiebonen worden uitgepoept en ingezameld. 250 gram van deze koffie kost 400 gulden.

Dit verhaal klinkt bizar, maar is helemaal waar. De koffie is in Nederland in verschillende restaurants te krijgen. Koffiewinkel "The Golden Coffebox" in Baarn is de enige winkel waar de koffie los verkocht wordt.


3. Passagiers van een nachttrein keken op een ochtend vreemd op toen zij zagen dat twee ambulancebroeders een brancard uit de trein tilden met daarop twee ineengestrengelde figuren. Het was een jong stel die tijdens de daad aan elkaar vast waren blijven kleven als gevolg van vaginale verkramping.

De wetenschap heeft er jaaaaaren over gediscussieerd over "Penis Captivus", en is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er nog nooit een geregistreerd geval van vaginale verkramping is voorgekomen.

Hoewel...
Vaginale verkramping, hoe zeldzaam ook, komt voor. Het zorgt ervoor dat de penis vast kan komen te zitten in de vagina van de vrouw. Als de penis echter verslapt is het altijd mogelijk gebleken om aan het intiem samenzijn een einde te maken.

In 1884 heeft er in een Amerikaans medisch tijdschrift een case-studie gestaan over vaginale verkramping. Later bleek dat hele verhaal uit de duim gezogen te zijn. Het verhaal was toen echter al aan een zegetocht over de wereld begonnen.

Waar of niet; het komt nog steeds regelmatig voor dat kranten een nieuwsbericht brengen waarin een stel vast komt te zitten. De laatste keer was in juni 2005 in de Vlaamse krant De Morgen:

"Tijdens het huwelijks feest van een koppel in Australie moet de bruid even naar het toilet. De mannelijke getuige van de bruid gaat even later ook weg. in het toilet heeft de pasgehuwde vrouw sex met haar getuige, maar helaas voor haar krijgt ze vaginale krampen. De man blijft met zijn penis in de bruid steken. het gevolg: Alle genodigden hebben hen daar zien staan, vervolgens werd een ambulance gebeld. Ze moesten operatief uit elkaar gehaald worden."


4. De naam "Wendy" is in 1904 bedacht voor het toneelstuk "Peter Pan".

Raar maar waar. De Amerikaan J. M. Barrie schreef aan het begin van de 20e eeuw het toneelstuk 'Peter Pan'. Toen hij een naam nodig had voor een van de hoofdpersonen, greep hij terug op een bijnaam die iemand hem in zijn jeugd had gegeven: Fwendy-Wendy.
Barrie liet 'Fwendy' vallen en noemde de hoofdpersoon Wendy.


5. Het Engels woord 'fuck' was oorspronkelijk een afkorting. Het stamt uit de middeleeuwen toen bordelen uitsluitend met toestemming van de koning mochten bestaan. Fuck stond voor Fornication Under Consent of the King. Vrij vertaald: ontucht met toestemming van de koning.

Niet waar. Het woord 'fuck' is inderdaad in de middeleeuwen in de Engelse taal terecht gekomen, maar het is geen afkorting. Waarschijnlijk is het door de Noormannen in Engeland geintroduceerd. Het kan echter ook uit Nederland komen. Denk aan ons woord 'fokken' dat in Duitsland 'ficken' en in Zweden 'fukka' genoemd wordt.


6. De eerste 'computerbug' was een onschuldig motje dat een computer binnenvloog en kortsluitng veroorzaakte.

Waar verhaal. Computerprogrammeur Grace Hopper is verantwoordelijk voor het introduceren van de term 'computerbug'. Toen Hopper in 1947 aan de universiteit van Harvard de Mark II computer programmeerde, ontdekte zij een motje in een van de relais van de computer.

De eerste bug

Hopper noteerde in het logboek dat de Mark II computer niet werkte omdat er een 'bug' in zat. Als bewijs plakte ze ook het insekt in kwestie in. We zijn nu ruim vijftig jaar verder en inmiddels is de term gemeengoed geworden.


7. Aan het eind van de negentiende eeuw werd elektriciteit steeds vaker toegepast voor handige huishoudelijke toepassingen. De elektrische vibrator was er tien jaar eerder dan de elektrische stofzuiger of de strijkbout.

Ook dit verhaal is waar. De vibrator was een van de eerste huishoudelijke gebruiksvoorwerpen die werden 'ge-elektrificeerd'. Het tosti-ijzer, de waterkoker en de ventilator gingen de vibrator vooraf.


8. Het drielandenpunt in Vaals was jarenlang een vierlandenpunt. Ten zuiden van Nederland lag tot 1919 het mini-landje Neutraal Moresnet.

Waar.. Lees meer over de vergeten geschiedenis van Neutraal Moresnet op deze pagina's.


9.De eerste verkeersdrempel in Nederland is aangelegd door Prins Claus.

Waar. Claus was het begin jaren zeventig zo zat dat Prins Bernhard met een rotvaart over de oprijlaan van paleis Soestdijk racete, dat hij persoonlijk met straatklinkers op de oprijlaan een hindernis aanbracht die ervoor moest zorgen dat Bernhard zijn snelheid matigde.


10. In de Disney tekenfilm 'De Reddertjes' is op de achtergrond de foto van een topless dame te zien.

Helemaal waar.

Beelden zeggen soms meer als duizend woorden.

De beelden zitten in enkele frames van de film. Het was een grapje dat enkele tekenaars in de film hadden aangebracht. Voor Disney was het een duur grapje. Er werden maar liefst 3,4 miljoen videobanden met de naakte dames teruggehaald. Hier vind je trouwens nog een ander verhaal over Walt Disney en naakte meisjes.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl