Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlDe gestolen nieren
Een man ontmoette een bloedmooie vrouw in een bar. Na een paar drankjes vertrokken ze samen naar zijn appartement. 's Morgens werd de man wakker in een steegje. Na een snelle inspectie kwam de man erachter dat hij zijn portemonnee, geld en pasjes nog allemaal op zak had. Maar een paar minuten later deed hij een schokkende ontdekking.

De man had pijn in zijn rug. Toen hij met zijn hand voelde waardoor dat kwam, ontdekte hij dat er hechtingen zaten. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat een van zijn nieren verwijderd was. Dokters zeiden hem dat zijn nier waarschijnlijk verkocht was aan rijke mensen die een donornier nodig hadden.

Waar of niet waar?
In verscheidene kranten is de afgelopen jaren melding gemaakt van dit, of een soortgelijk bericht. Er is echter nog nooit ergens een slachtoffer van een dergelijke orgaandiefstal gevonden. Met andere woorden: Het is een klassiek verhaal en het is niet waar.

Een variatie op dit verhaal is dat straatkinderen in Latijns Amerika ontvoerd en vermoord worden. Hun organen worden vervolgens overgevlogen naar Amerika of Europa. Er zou een bloeiende en zeer lucratieve handel in organen bestaan.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl