Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlHet oog van god
De Hubble Telescoop heeft ergens ver weg in de ruimte een sterrenwolk gefotografeerd die verdacht veel lijkt op een oog: het oog van god.

Waar of niet waar?
Waar. Het betreft hier inderdaad een (compositie-)foto die de Hubble telescoop gemaakt heeft. Er is niet gephotoshopt met de foto. Nouja: amper. Her en der zijn wat kleuren bijgesteld.

Veel gelovigen zien op de foto 'het oog van god'. Wetenschappers en astronomen bekijken de foto wat nuchterder. Zij zien de Helix Nebula; door astronomen omschreven als een biljard kilometer lange tunnel van gloeiend hete gassen. De Helix Nebula is te vinden in het sterrenbeeld aquarius en is 450 lichtjaar verwijderd van onze eigen zon.

De foto verscheen in mei 2003 op de website van de Nasa als 'Foto van de dag'. Sindsdien is de foto op duizenden websites te vinden.

Op deze pagina kun je de foto downloaden als wallpaper. Je vindt er ook achtergrondinformatie over de Helix Nebula en de Hubble telescoop.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl