Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlDe goedkope Porsche
Een jongen leest op het prikbord in de plaatselijke supermarkt tussen de andere advertenties de volgende advertentie:

"Te koop: Porsche Carrera. Kleur: zwart. Bj: 1999. Prijs: 25,-."

Omdat de jongen vlakbij het opgegeven adres woont, besluit hij een kijkje te nemen. Wanneer hij aanbelt doet een vrouw open. Zij vertelt de jongen dat de auto in de garage staat. Wanneer ze daar aankomen staat een prachtige Porsche te glimmen. De jongen vraagt of de prijs die op de advertentie staat wel klopt. De vrouw antwoordt bevestigend en de jongen geeft haar 25,-. Voor de jongen wegrijdt, vraagt hij waarom de auto zo goedkoop is. De vrouw antwoordt dat ze in een scheidingsprocedure zit met haar man. Hij heeft verteld dat ze al haar "cadeaus" van hem aan haar maar moet verkopen, en hem de opbrengst daarvan moet geven.

Waar of niet waar?
Het verhaal is niet waar en al erg lang in omloop, al heeft de werkelijkheid het verhaal inmiddels ingehaald (zie hieronder). Volgens de Amerikaanse folklorist Jan Harold Brunvand gaat het verhaal al dertig jaar mee. Vreemd genoeg blijven zowel de prijs als het type auto in dit verhaal na al die jaren hetzelfde.

Deze legende speelt ook een rol in een boek van Stephen King, 'Riding the bullet'. Daar gaat het uiteraard om een Amerikaanse auto. Pikant detail: in het boek wordt het verhaal verteld door een dode.

Het verhaal speelde al eerder een rol in een film. In de jaren zestig werd het gebruikt in de Franse film "La Belle Americaine".


Update: 23 juni 2005:
Onderstaand bericht stond in de Vlaamse krant 'Het Laatste Nieuws':

Vrouw verkoopt wagen van echtgenoot voor 75 cent
De vrouw van een controversiele Britse radio-dj heeft de sportwagen van haar man met een waarde van 37.500 euro op eBay verkocht voor amper 75 eurocent. Hij had tijdens een uitzending geflirt metbabe Jodie Marsh.

Tim Shaw van Kerrang 105.2 vertelde het model dat hij bereid was zijn vrouw en twee kinderen te verlaten voor haar. Zijn vrouw Hayley kon daar niet mee lachen en zette onmiddellijk een advertentie online voor zijn Lotus Esprit Turbo aan de meeneemprijs van 50 pence, ongeveer 75 eurocent.

De omschrijving erbij luidde: "Ik wil van deze wagen af binnen twee a drie uur voor mijn man thuiskomt en ontdekt dat de auto weg is en al zijn bezittingen op straat staan."

De wagen was binnen vijf minuten weg.

De 27-jarige mevrouw Shaw was al eens eerder uit haar krammen geschoten toen Tim tijdens haar zwangerschap haar zuster tijdens de uitzending opbelde met de melding dat hij aan haar dacht wanneer hij aan het vrijen was met zijn vrouw.

Ze verklaarde: "Toen hij zei dat hij mij en de kinderen zou verlaten voor Jodie Marsh, dat was de druppel. Ik ben het kotsbeu dat hij zijn familie in verlegenheid brengt voor zijn act."

"De wagen is zijn trots en plezier maar de idioot schreef hem in op mijn naam dus ik verkocht hem. Het geld kon me niet schelen, ik wou hem gewoon terugpakken."

"Er is geen hoop op verzoening", voegde ze er nog aan toe. Een woordvoerder van de radiozender zei dat de dj compleet ontdaan is. De orginele advertentie op e-bay:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/?ViewItem&category=2192&rd=1

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl