Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlProletarisch winkelen
Een echtpaar doet boodschappen in een grote supermarkt. Bij de kassa rekenen ze netjes alle spullen die in het overvolle karretje liggen af. Buiten laden ze alles snel in de auto. De man loopt daarna weer naar binnen en laadt in no-time weer een karretje vol met exact dezelfde spullen als daarnet. Alleen 'vergeet' hij een pak koffie.

Hij komt weer bij de zelfde caissiere aan de kassa, met de mededeling dat hij net bij haar zijn boodschappen heeft afgerekend. Hij wijst haar er op dat ze een pak koffie te veel heeft aangeslagen. Het is een drukke zaterdagmiddag en er staan nog meer mensen in de rij. De caissiere heeft dus haast. Ze doorziet het bedrog niet en geeft de man het geld voor het pak koffie terug. Hij heeft nu dubbele boodschappen en een paar extra euri in zijn portemonnaie.

Zijn vrouw is dan inmiddels met de eerste lading boodschappen in de auto op weg naar huis. De man laadt de nieuwe lading in de fietstassen van een gereedstaande fiets en rijdt weg.

Waar of niet waar?
Het verhaal past in de traditie van een aantal andere list- en bedrog-verhalen die vooral in Nederland heel bekend en populair zijn.

Raar maar waar: Broodje aap-verhalen zijn een internationaal verschijnsel, maar er zijn in Nederland meer broodje aap-verhalen over criminelen in omloop dan in het buitenland.

H. Oppenheim schrijft:
Iets degelijks is mij overkomen. Het, in het kort samengevat, verhaal is historisch. Jaren geleden. Vakantie in Spanje, camping. Geen zin in zelf koken. Paella en gegrilde kip voor 3 personen gehaald. Rekening in portemonnee. Volgende dag boodschappen in campingwinkel tevens inleveren van lege flessen. Bij afrekenen bonnetje voor lege flessen in geleverd en een fiks bedrag terug gekregen ondanks alle boodschappen. Vreemd !!!!!!!!!!!!!! Terug naar de caravan. Controleren. Wat bleek. Bij de kassa was bij vergissing de rekening van de paella aangeboden en het daar op vermelde bedrag was als flessengeld verrekend. De dag erna alsnog het flessengeld opgehaald. Niet echt eerlijk maar het waren erg nare personeels leden in de super

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl