Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlReuzen ontdekt!

De foto hierboven is genomen bij archeologisch onderzoek in het zuid-oosten van Saudi Arabie, waar oliemaatschappij Aramco bezig is met gasboringen. Personeel van Aramco stuitte bij een van die boringen op dit skelet.

Militairen hebben het hele gebeid afgesloten. Alleen Saudi's en Aramco-personeel mogen het gebied in. De ontdekking had geheim moeten blijven. De foto is genomen vanuit een helikopter. (Je kunt dit zien aan de grootte van de mensen die om het skelet staan.)

De woestijn daar in de regio wordt "Rab-ul-Khalee" genoemd: lege wijk. Arabische theologen denken dat het lichaam hoort bij het Aaad-volk.

In de Koran wordt over dit volk gezegd dat ze zo groot en zo sterk waren, dat ze een boom met een hand uit de grond konden tillen.

In de Bijbel wordt gesproken over de Kanaanieten, een volk van reuzen. Dat was de reden dat de Israelieten zo bang waren om het beloofde land binnen te trekken. En natuurlijk ken je ook het verhaal van David en Goliath.

Waar of niet waar?
Bovenstaand verhaal is een vrije vertaling van de kettingbrief die op dit moment vanuit de Arabiche wereld, via Amerika in Nederland terecht is gekomen.

Maar is het ook waar?

Nee. Natuurlijk niet.

"Foto's liegen niet" is nog altijd een spreekwoord dat volop wordt gebezigd. Dat spreekwoord stamt uit een tijd dat er nog geen Photoshop bestond. Tegenwoordig liegen foto's wel.

Er is zelfs een website waar liegen met Photoshop tot kunst verheven is. Op de website Worth1000.com worden wedstrijden gehouden waarbij deelnemers wordt opgeroepen om, rond een bepaald thema, een zo goed mogelijke 'fotofuck' te maken.

Bovenstaande foto werd bedacht voor de wedstrijd rond het thema 'archeologie'.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl