Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlDood en begraven

Tijdens het buitenspelen zitten de leidsters van een peuterspeelzaal in de zon. Ze kijken naar de spelende kinderen. De kinderen zijn druk op fietsjes en in de zandbak. Ze zijn zoet aan het spelen en de leidsters zien dan ook geen noodzaak er vlak bij te gaan kijken.

Als de kinderen eenmaal binnen zijn, wordt er na een uurtje fruit gegeten. Dan blijkt pas dat er een kind mist. Niemand kan hem vinden. De hekken zijn gesloten, de slaapvertrekken zijn leeg en ook op het toilet is niemand. Als aan de kinderen wordt gevraagd waar Thomas is, wordt geantwoord: "Dood".

De leidsters snappen er niets van. Pas als een van de kinderen vertelt dat ze begravenisje hebben gespeeld slaat de schik de leidster om het hard. Even later wordt thomas dood uit de zandbak opgegraven, waar hij rustig in een kuil was gaan liggen om zich door zijn vriendjes te laten begraven.

Waar of niet waar?
Het verhaal is waar gebeurd en vond enige jaren geleden plaats in Vlaanderen. Het verhaal lijkt op een (eveneens waar gebeurd) incident in 1999 in een zwembad in Nederland:

Jongen overleden na ongeval in zwembad

Vanmiddag is in het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen een 16-jarige jongen uit Delft overleden. Hij verbleef met een vriend en diens ouders op een camping in Echten en deed vanmiddag samen met een aantal anderen in het zwembad van die camping een spelletje 'wie kan het langst onder water blijven'.

Nadat de betreffende jongen al een aantal keren een poosje onder water was gebleven werd bij de laatste keer zijn vriend ongerust omdat het nu wel lang duurde. Hij haalde zijn vriend naar boven waarna bleek dat hij zuurstofgebrek had. Omstanders reanimeerden terstond waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Medische hulp hielp niet meer

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl