Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlStudenten emancipatie
Jaren zestig 20e eeuw: Een professor placht bij het betreden van de collegezaal de studenten steevast te begroeten met: "Goede morgen, heren."

De vrouwelijke studenten waren daarover op den duur zo gepikeerd, dat zij een plan bedachten. Samen met de mannelijke studenten spraken zij af dat op een ochtend alleen de vrouwelijke studenten naar het college zouden gaan.

Op de bewuste ochtend komt de professor de collegezaal binnen. Bij het binnenkomen groet hij de studenten zoals gebruikelijk. "Goede morgen. heren." Dan ziet hij dat er alleen vrouwelijke studenten in de zaal zitten en zegt hij: "Ik zie dat er vandaag niemand is" en verlaat de zaal.

Waar of niet waar?
Dit verhaal zou zijn gebeurd aan de universiteit van Nijmegen, maar ook in Duitsland kennen ze dit verhaal. Een gelijkluidende versie speelt zich af aan de universiteit van Leipzig.

Diverse familieleden van ene professor Prick uit Nijmegen beweren dat hij de hoofdpersoon uit het verhaal is. Of de kleinkinderen van de professor in de zaal aanwezig waren toen het voorval zich afspeelde kun je je afvragen.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl