Broodjeaap.nl
       
           
      Home  -   Contact  -   Favorieten  -   Links  -   Anekdotes.net  -   Da-vinci-code.nl  -   Feit-of-fabel.nl  -   Webliefde.nl  -   Zuinig-met-energie.nlJezus verschijnt op kleerkast
Jezus Jezus is weer eens gesignaleerd. Nadat Hij eerder al op een tosti, een kaasbroodje, in een koekenpan en als schimmel op een badkamermuur verscheen, is de Here nu gevonden in notenhout.

Jezus verscheen dit keer in Roemenie, waar pelgrims in grote getale afzakken naar de flat van de 66-jarige Valeriu Junie. De bejaarde beweert dat de beeltenissen van Jezus en twee van zijn leerlingen verschenen zijn op zijn kleerkast.

Valeriu Junie merkte de afbeelding voor het eerst een jaar geleden op, net voor Kerstmis. "Ik was tv aan het kijken toen ik plots schaduwplekken op onze kast ontdekte. Ik knipte het licht aan en zag Jezus in het midden staan, geflankeerd door Sint-Pieter en Sint-Paul. Ik heb een paar weken mijn mond gehouden, maar de beeltenissen begonnen elke dag duidelijker te worden. Toen heb ik besloten om enkele priesters te bellen. Sindsdien is mijn huis een echt bedevaartsoord geworden."

Jezus De kleerkast is bijna 50 jaar oud en uit notenhout gemaakt. De vrouw van Valeriu Junie kreeg de kast als huwelijksgeschenk van haar ouders.

"Ik kon niet geloven wat ik daar gezien heb", aldus priester Nuhaiu. "Drie schaduwen op de kleerkast met centraal het gezicht van Jezus Christus. Het is een mirakel als gewone stervelingen in contact mogen komen met heiligen, dus sloeg ik meteen een kruisje en begon ik te bidden. Dat is trouwens wat de twee bewoners nu ook moeten doen: vasten en bidden."

Waar of niet waar?
Het verhaal is waar, met het voorbehoud dat het natuurlijk niet Jezus zelf is die in nerfvorm verschenen is.
Als je op zoek zou gaan naar per ongeluk verschijnende afbeeldingen van teddyberen in etenswaren, zou je die waarschijnlijk ook overal tegenkomen. Zie daarvoor bijvoorbeeld het Museum of Food Anomalies.

< < < Terug < < <© Copyright Broodjeaap.nl